N©DS Collectief is
Kim Note, Katrien Orlans, Cato Catteeuw, Femke den Hollander en Hilde Stevens
Vier fotografen en een filmmaker besluiten om samen hun eigenzinnige zin te doen. Ze kruisten elkaars pad op de Academie voor Schone Kunsten Brugge en lieten elkaar niet los.

Steeds op zoek naar de perfecties en imperfecties in de dagelijkse chaos, maken zij beelden en verhalen, laten weg, voegen toe, nemen ruimte in, laten ruimte leeg.

“Weken al praat de wind tegen ons,
bezwerend en smekend, zingend als een mens.
Niet een mens, eerder een wezen maakt het geluid.
Zoekend naar een naam en een lichaam.”
(uit The wind, the sun and the moon, Anne Stevenson)

N.©.D.S. Collectief laat zich niet temmen. Rebels, behoedzaam, eigenzinnig, kritisch, dwars of met een knipoog. Vijf vrouwen, vijf visies, een “all female” gaze. Dat dit vandaag de dag een statement zou kunnen zijn, zet aan tot nadenken.

“De magie van het Collectief willen wij delen. We maken beelden tussen slapen en waken, van een vreemd en toch vertrouwd universum. Elk op onze manier en vanuit onze eigen blik. We nodigen je uit in onze parallelle werelden. De werkelijkheid, of juist niet, in beelden gevat.
Het is onze manier om om te gaan met de rauwe realiteit. Kan kunst de wereld redden? We willen geloven van wel.”
“Het werk dat wij tonen, wil zich niet opdringen, geen toeschouwer verstikken of dwingen; eerder optillen en nieuwsgierigheid opwekken zodat de kijker niet achteloos aan het beeld voorbij gaat."Back to Top